Bluenotion en WilMar bundelen softwarekrachten

Bard Duijs van software-ontwikkelaar Bluenotion krijgt de leiding over WilMar, expert in software voor o.a. fietsenwinkels. De knowhow en visie van beide bedrijven worden gecombineerd om WilMars groei voort te zetten. En dat betekent: mooie innovaties in de nabije toekomst!

Oude paden leiden naar nieuwe koers

Deze overname is een ware kruisbestuiving. Bluenotion richt zich op vernieuwing, waar WilMar put uit decennialange kennis over koppelingen met hardware (printers, pinautomaten en scanners) en ERP-systemen (software die verschillende bedrijfsafdelingen samenbrengt). Achter de schermen draait de ideeënfabriek al op volle toeren! Er wordt hard gewerkt om deze combinatie van vernieuwing en kennis in te zetten op alle fronten, zoals de werkwijze, marktbenadering en webontwikkelingen. 

Wilfred Furster, founder van WilMar, kijkt vol enthousiasme naar de toekomst: “Ik geloof erg in de nieuwe koers die WilMar gaat varen met de kennis die het team van WilMar deelt met de 14 collega’s van Bluenotion, die op hun beurt weer een mooie bijdrage kunnen leveren met hun kennis aan de ontwikkelingen van onze programma’s.”


Geschiedenis: van fietsenwinkel tot software voor 500 bedrijven

Wilfred Furster begon in 1983 met 2 fietsenwinkels en vond in 1989 een partner in Martin Blokdijk ✝, die de automatisering verzorgde en hiermee de fundering van WilMar legde. Naast het WilMar-programma werden ook de bestelprogramma’s van AGU, Kruitbosch en TIS (Tweewieler Informatie Systeem) geëxploiteerd. WilMar werd in 2002 aan het RDC (RAI Data Centrum) verkocht, maar in 2007 begon het toch weer te kriebelen: de twee voormalig eigenaren kochten WilMar terug.

Met Martin Blokdijk ✝ en zijn opvolger Robbin Biesheuvel zette Wilfred Furster het WilMar-programma weer op de kaart. Inmiddels maken meer dan 500 bedrijven dagelijks gebruik van de software bij hun bedrijfsvoering.

Aandelen & voortgang

Bard Duijs heeft alle aandelen van WilMar overgenomen, maar de voormalig eigenaren blijven betrokken. Robbin Biesheuvel zet zich in voor WilMar door hier in dienst te treden en Wilfred Furster blijf als aandeelhouder en adviseur van Bluenotion betrokken bij de nieuwe koers. Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen? Even geduld, die zijn nu nog top secret… Dus houd WilMar in de gaten via www.wilmarinfo.nl!

Neem voor meer informatie contact op met Anne Derks, via anne@bluenotion.nl of 024 302 00 15.