Over ons

Doe jij de fietsen, doen wij de rest. Volgens ons zou dat de standaard moeten zijn. En zo zetten wij bij Wilmar nog meer standaarden, stuk voor stuk ten goede van onze partners.

Onze standaarden

1. Verbondenheid
Want het draait om fietsen, maar ook zeker om mensen

Wilmar gaat over automatisering en digitalisering, juist omdat wij het persoonlijk contact en vakmanschap in de fietsenwinkel in ere willen houden. Daarom staan wij voor verbondenheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en een gedegen persoonlijke klantenservice


2. Gebruiksvriendelijk

Gemakkelijk in gebruik voor zaak en klant

Administratie, voorraad, werkplaatsplanning, verhuur, inkoop… Jij regelt alles binnen 1 account, net als jouw klanten! Zij maken gemakkelijk een online werkplaatsafspraak of doen een aankoop in de webshop. Wat is er gekocht of gepland? Jij hebt overzicht over alle beslissingen.


3. Vernieuwend
Innovaties gebaseerd op jouw input

Waarom wij de dingen maken die we maken, zegt iets over onze klanten. Onze innovaties zijn gebaseerd op hun ervaringen en vragen. Wij doen ons best het systeem, de modules en features waar nodig aan te vullen en te updaten.

De Wilmar evolutie

Over toen, vandaag & morgen
Het verhaal achter Wilmar: het prille begin, de bloei en toekomstplannen. Lees hier een greep uit de gebeurtenissen van toen, vandaag en morgen.

1983
1990
1992
1992
1993
1995
1996
1998
1998
2000
2002
2004
2005
2007
2007
2008
2009
2010
2010
2013
2013
2013
2014
2016
2020
2020
2021
De eerste stap
1983

De eerste stap

De eerste stappen in de WilMar-geschiedenis worden gezet: onze Wilfred start een fietsenwinkel in Zeist!Voorraad- en factureringsprogramma
1990

Voorraad- en factureringsprogramma

Martin Blokdijk ontwikkelt een voorraad- en factureringsprogramma. Ondertussen is hij ook werkzaam als vertegenwoordiger voor de fa. Aalten, die het programma niet wil promoten. Hét signaal om nieuwe stappen te zetten! Martin en Wilfred slaan de handen ineen en brengen het programma aan de man bij fietsenwinkels.

1992

Op 1 januari 1992 is het officieel: WilMar V.O.F. staat ingeschreven bij de KVK!

1992

WilMar wordt inmiddels al regelmatig verkocht aan fietsenwinkels. Daarnaast gaat Wilfred aan de slag bij Unigarant Verzekeringen.

WilMar V.O.F. wordt een B.V.
1993

WilMar V.O.F. wordt een B.V.

24 november kenmerkt alweer een belangrijke stap: WilMar V.O.F. wordt een B.V. 

Martin zegt zijn baan op en werkt nu fulltime bij WilMar. Wilfred blijft parttime in dienst bij Unigarant, als verkoopleider en MT-lid. De werkzaamheden voor WilMar vinden thuis plaats, bij Wilfred en zijn vrouw Odette, die Martin inmiddels ondersteunt met werkzaamheden.1995

WilMar95

WilMar brengt een nieuw programma uit, gebaseerd op Windows95: WilMar95. Hiermee wordt het DOS-programma Totaalvoorraad vervangen door het Windows-programma.  Ondertussen verhuist WilMar Wilfred en Odette achterna, naar Driebergen.

1996

Verhuizen!

Verhuizing numero twee staat gepland! WilMar vertrekt naar de Woudenbergseweg 9 in Zeist en krijgt een eigen kantoorruimte met spreekkamer.

1998

Tweewieler Informatie Systeem

T.I.S. (Tweewieler Informatie Systeem) wordt ontwikkeld en uitgerold. Voor deze activiteiten is een aparte B.V. opgericht, genaamd: W.I.S. B.V., oftewel WilMar Info Systems B.V.

Gebruik TIS stijgt snel
1998

Gebruik TIS stijgt snel

Inmiddels maken meer dan 2500 handelaren in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken gebruik van het unieke Tweewieler Informatie Systeem! Diverse fietsfabrikanten hebben zich aangesloten, waardoor handelaren binnen het systeem hun bestellingen kunnen doen. Nog niet eerder was er een uniform platform voor de rijwielbranche, waar handelaren bij verschillende leveranciers in realtime bestellen, orders inzien en facturen opvragen.

WilMar2000
2000

WilMar2000

WilMar2000 met kassamodule wordt geïntroduceerd, samen met de bestelprogramma´s: ABC (Agu Bestel Catalogus), KOBS (Kruitbosch Online Bestel Systeem) en Smits.

2002

Op 1 januari wordt WilMar overgenomen door RDC (Rai Data Centrum).

2004

Wilfred gaat uit dienst bij WilMar en het kantoor verhuist van Zeist naar de RDC-thuisbasis: Amsterdam.

2005

Sure-IT B.V.

Martin en Wilfred besluiten weer samen aan de slag te gaan en op 27 mei is Sure-IT B.V. een feit. Sure-It verzorgt vanuit Driebergen de exploitatie voor Allesvoordefiets.nl en diverse andere webwinkels.

WilMar verhuist naar de Dwarsweg in Driebergen.
2007

WilMar verhuist naar de Dwarsweg in Driebergen.

2007

WilMar terug bij haar oprichters

Op 1 oktober keert WilMar terug bij haar oprichters: Martin en Wilfred. Robbin Biesheuvel is hun eerste stagiair, en niet veel later hun eerste werknemer. Waar vindt dit allemaal plaats? In een geïmproviseerde kantoorruimte op bungalowpark Aquahorst. Hier werken ondertussen ook drie studenten aan het nieuwe WilMar-programma, onder toeziend oog van Martin.2008

Op 1 april wordt Allesvoordefiets.nl verkocht.

Het nieuwe WilMar-programma wordt geïntroduceerd: WilMar Retail.
2009

Het nieuwe WilMar-programma wordt geïntroduceerd: WilMar Retail.

Robbin neemt op 29 januari Martins aandeel in Sure-IT over, wegens Martins ziekte.
2010

Robbin neemt op 29 januari Martins aandeel in Sure-IT over, wegens Martins ziekte.

2010

Een zeer droevig moment in de WilMar-geschiedenis. Op 28-09-2010 komt onze vriend en oprichter Martin te overlijden.

Verhuizing!
2013

Verhuizing!

Het WilMar-team is inmiddels uitgegroeid naar 6 mensen, dus we mogen weer verhuizen! We vertrekken naar de Hoofdstraat 248 in Driebergen.

Check! Het WilMar Retail-programma krijgt het kassakeurmerk.
2013

Check! Het WilMar Retail-programma krijgt het kassakeurmerk.

2013

Samenwerking met Bluenotion

De vraag naar de ontwikkeling van webshops groeit, ook bij onze klanten! We gaan de samenwerking met webshopbouwer Bluenotion aan, zodat we onze 300 klanten meer kunnen bieden en als gevolg zien toenemen.

2014

We introduceren ons fietsenstallingsprogramma, met als eerste klant: de gemeente Utrecht.

Team Sunweb!
2016

Team Sunweb!

WilMar wordt sponsor van Team Sunweb! Met het Wilmar Retail-programma brengen zij hun magazijn picobello in orde.

Team Sunweb wordt Team DSM.
2020

Team Sunweb wordt Team DSM.

2020

Bluenotion neemt Sure-IT B.V. over

WilMar en partner Bluenotion slaan de handen ineen: Bluenotion neemt Sure-IT B.V. over, zodat we onze tijdlijn nog jarenlang kunnen blijven uitbreiden met hoogtepunten en nieuwe innovaties!

Bluenotion en Wilmar bundelen softwarekrachten
2021

Bluenotion en Wilmar bundelen softwarekrachten

NIJMEGEN - Bard Duijs van software-ontwikkelaar Bluenotion krijgt de leiding over Wilmar, expert in software voor o.a. fietsenwinkels. De knowhow en visie van beide bedrijven worden gecombineerd om Wilmars groei voort te zetten. En dat betekent: mooie innovaties in de nabije toekomst!

1 team, 9 rollen

Innovatie is onze gezamenlijke overtuiging, uitgevoerd door uiteenlopende types in diverse rollen. 
Ontmoet onze krachten!

Bard Duijs

Bard Duijs

Jelle Denkers

Jelle Denkers

Robin Broeder

Robin Broeder

Tom van Grinsven

Tom van Grinsven

Robbin Biesheuvel

Robbin Biesheuvel

Frank Niewerth

Frank Niewerth

Wilfred Furster

Wilfred Furster

Odette Furster-Boshuis

Odette Furster-Boshuis

Jelle Streefkerk

Jelle Streefkerk