Cycle Hub leidt leerlingen op met WilMar Retail

Cycle Hub is een opleidingslocatie van de Tweewieler Academy. Naast een opleidingslocatie is het ook een volwaardige fietsenwinkel, waardoor leren vanuit de praktijk mogelijk is. Met andere woorden: een onderwijsleerbedrijf voor de tweewielerbranche. Inmiddels zijn er Cycle Hub’s actief in Middelburg, Doetinchem en Amsterdam. Er wordt momenteel op meerdere locaties gesproken over het opzetten van een Cycle Hub. De ambitie is om uiteindelijk circa 10 Cycle Hub’s te hebben zodat er een goede landelijke dekking is voor het verzorgen van tweewieleropleidingen.

 

ERVARING OPDOEN | Naast het uitvoeren van de Bedrijfsscholen worden er vanuit Cycle Hub ook diverse re-integratietrajecten uitgevoerd in samenwerking met het UWV. De kandidaten kunnen in de Cycle Hub werkervaring opdoen in combinatie met een opleidingstraject. Hierbij is het altijd de doelstelling om de deelnemer door te laten stromen naar het regionale bedrijfsleven.
Cycle Hub werkt met het Wilmar Retail programma omdat dit programma volledig is bedoeld voor de rijwielbranche. “Zowel de werkplaatsmodule als het hele inkoop en verkoop project wordt door de leerlingen gebruikt bij de opleiding,” zegt Wilfred Furster, directeur WilMar Info Systems. “Zo krijgen de leerlingen ervaring in het inplannen en verwerken van de reparatie fietsen via de computer en kunnen ze deze ervaring meenemen als ze overstappen naar een functie in het bedrijfsleven.”