Cycle Hub stapt over op Wilmar Rental

"Het systeem van Wilmar Rental was precies wat Cycle Hub nodig had om de leercurve van onze leerlingen te vergroten en meer structuur aan te brengen in onze huuradministratie."

Cycle Hub stapt over op Wilmar Rental

Cycle Hub is een sociaal maatschappelijk samenwerkingsverband tussen diverse partijen. Zo werkt Cycle Hub samen met het UWV voor (re-) integratie van WW-kandidaten, met het ANWB-kinderfietsenplan en in Zeeland en de Achterhoek wordt meegewerkt aan het ontwikkelen van concepten voor duurzame mobiliteit. Binnen Cycle Hub kunnen leerlingen in een veilige omgeving werkervaring op doen met als doel om de leerlingen niet alleen de fietstechniek bij te brengen, maar ook kennis te laten maken met klant interactie, (verhuur) administratie en kasbeheer. Dit maakt Cycle Hub een unieke plek waar onderwijs, horeca, fietstechniek, verhuur, reparatie en verkoop samenkomen.

REALISTISCHE OMGEVING | Het is dan ook geen toeval dat Innovam’s Tweewieler Academy via Cycle Hub trainingen aanbiedt op het gebied van fietstechniek op meerdere locaties in het land. Een aantal van deze cursisten neemt, via het UWV, deel aan de trainingen en heeft nog geen technische-, computer- en verkoopervaring. “Via de Cycle Hub kunnen al deze aspecten getraind worden in een vertrouwde en realistische omgeving. Na de opleiding vinden kandidaten hun weg in het bedrijfsleven, verspreid door heel het land” aldus Yvo van Rotterdam, binnen de Innovam Tweewieler Academy verantwoordelijk voor de relatie met het UWV.

LEERCURVE VERGROTEN | “Het systeem van Wilmar Rental was precies wat Cycle Hub nodig had om de leercurve van onze leerlingen te vergroten en meer structuur aan te brengen in onze huuradministratie,” vult Wilco Polet, financieel directeur bij Innovam aan. De fietsenmakers in spé werken al sinds de oprichting van de Cycle Hub met het voorraad – en kassa administratiesysteem, dat WilMar voor de fietsenbranche ontwikkelde. Daarmee trekken beide partijen al samen op sinds de start van Cycle Hub. “Als partners,” benadrukt Wilfred Furster, directeur WilMar, “WilMar vindt het namelijk waardevol en belangrijk om een bijdrage te leveren aan de leerervaring van deze leerlingen en hun bekwame start richting de arbeidsmarkt.”

VOLLEDIG ONLINE | “De verhuurmodule van WilMar is een flinke verbetering,” vindt Wilco. “Waar voorheen de verhuur administratie vooral handmatig plaatsvond, gebeurt dit nu volledig online, maar belangrijker nog: op een uniforme en efficiënte wijze. En dat zien we terug in snellere uitgifte en inname processen, minder kasverkeer en daardoor ook minder kasverschillen en bankkosten.”
Het werken met een computer is echter niet voor elke leerling vanzelfsprekend en daar houdt het systeem van WilMar rekening mee. “WilMar Rental is zo ingericht dat het zich gemakkelijk laat bedienen en geeft daarmee zowel gebruiksgemak voor de leerling als de klant,” legt Furster uit.
Toch valt er nog genoeg te wensen en werken de partners met elkaar aan het nóg verder verbeteren van het gebruiksgemak en analysemogelijkheden. “We maken graag gebruik van het enthousiasme van onze leerlingen om hen zo te motiveren mee te denken in welke verbeteringen er nodig zijn,” geeft Yvo aan.