WilMar verlengt sponsoring Team Sunweb tot 2021

De sponsoring van wielerploeg Team Sunweb, waar Tom Dumoulin deel van uitmaakt, is door WilMar verlengd tot 2021. Daarover hebben Wilfred Furster en ploegleider Iwan Spekenbrink overeenstemming bereikt.

Dat bleek gisteren tijdens een Tour de Legend event, waar bedrijven met relaties aan deelnamen. Zo ook Sure-IT/Wilmar Info Systems met een aantal fietsdealers uit Nederland. Tijdens de WilMar Gebruikersdag zijn een aantal toegangskaarten voor Tour de Legende verloot. Daarmee konden de ondernemers samen met Tom Dumoulin virtueel de Stelvio beklimmen, zoals hij dat ook tijdens de Giro d’Italia gedaan heeft.

P=P+P | Plaats van handeling was de Maaspoort in ’s-Hertogebosch, waar meer dan 100 hometrainers opgesteld stonden. Als eerste gaf ploegleider Iwan Stekenbrink in een presentatie een kijkje achter de schermen van het aansturen van een grote wielerploeg als Team Sunweb, die uit 125 teamleden bestaat, inclusief de herenploeg (35 man) en damesploeg (10 vrouwen). Het blijkt dan dat het managen van een wielerploeg in de kern niet zo heel veel verschilt als het runnen van een onderneming. “P=P+P,” doceerde Stekenbrink. “Performance is People and Plan. Wielrennen is voor 100% een teamsport, ook al zitten er symbolen in die duiden op een individuele sport. Als team moet je het helemaal eens zijn met het doel dat bereikt moet worden en welke wegen bewandeld, of liever gezegd gefietst, moeten worden om dat te bereiken. Daarbij moeten eventuele conflicten tussen personen en het collectief geëlimineerd worden.”

ECONOMISCH KWETSBAAR | Stekenbrink liet weten met Team Sunweb voor continuïteit te gaan. “Dat is heel belangrijk, want de wielersport is economisch behoorlijk kwetsbaar.” In het verlengde van dit statement op het podium is ook de samenwerking tussen Team Sunweb en Sure-IT verlengd tot het jaar 2021. “Wij verzorgen de logistieke automatisering van Team Sunweb,” zegt Sure-IT directeur Wilfred Furster. “We zijn natuurlijk een kleine sponsor in het geheel, maar het is leuk om mee te maken. En je kunt nog eens iets leuks met dealers doen.”

97 DEELNEMERS | Na de presentatie van Stekenbrink werd Roy Curvers en als laatste Tom Dumoulin geïnterviewd. Ook vanuit de zaal werden diverse vragen gesteld. Daarna gingen de meeste aanwezige zich omkleden om op de pedalen te gaan. In totaal hebben 97 deelnemers samen met Tom Dumoulin de Stelvio virtueel beklommen. De ploeg van WilMar was ook van de partij en bestond uit WilFred Furster, Ryan Post, Gert Jan van Eijk, Aart Bout, Bard Duis en Michiel van de Kamp. Ze vonden het allemaal een leuke ervaring. Het beklimmen van de Stelvio was goed te doen, omdat je op de hometrainer de zwaarte zelf kon afstellen. Neemt niet weg dat de mannen zich circa een half uur nog aardig in het zweet gereden hebben.