Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Wilmar Retail

Wilmar Retail is het meest geschikte programma voor een rijwielzaak. Wij hebben een passend programma voor elke tweewielerwinkel. Van klein naar groot en van gespecialiseerd tot veelzijdig. Meer dan 2000 gebruikers maken dagelijks gebruik van het programma. WilMar staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Dit uit zich onder andere in ons kassasysteem welk is voorzien van het Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen.

Vanaf € 40,- euro per maand heeft u al toegang tot het beste computerprogramma voor de rijwielbranche.

 

Koppelingen

Automatisering is verbindingen leggen. Verschillende partijen en processen aan elkaar koppelen en samenbrengen in één programma.

-Leveranciers

Met veel leveranciers hebben wij een koppeling zodat u vanuit Wilmar direct kunt bestellen. Bij het bestellen heeft u direct zicht op de voorraad bij de leverancier en uw persoonlijke inkoopprijs. Als de producten worden geleverd kunt u makkelijk de pakbon inscannen zodat alle geleverde artikelen en tweewielers direct in uw voorraad staan. Bij sommige leveranciers wordt zelfs het framenummer en sleutelnummer automatisch toegevoegd.

-Webshop

Eenmaal in uw voorraad kunnen tweewielers en onderdelen doorgestuurd worden naar uw webshop. Alle artikelinformatie en eventueel een afbeelding komen zonder extra handelingen direct op uw webshop. Bij Bluenotion kunt u een webshop laten ontwikkelen. Vanuit deze website is het mogelijk om via dropshipment van o.a. Agu, Kruitbosch of Junker producten direct aan de consument te leveren. Naast de Bluention website kunt u vanuit Wilmar eenvoudig tweewielers koppelen aan uw marktplaats- of fietsenwijkaccount.

-Verzekering

Als u een tweewieler verkoopt, kunt u deze vanuit Wilmar direct verzekeren. U hoeft alleen de ontbrekende gegevens in te vullen en de gewenste dekking te selecteren. De aanvraag wordt doorgestuurd en u krijgt voor de klant een bevestiging op papier.

-Boekhouding

Met Exact Online, King en BDO hebben wij een directe koppeling. Waardoor u uw omzet makkelijk naar uw boekhoudprogramma kunt exporteren. We hebben ook de mogelijkheid voor een universele export via csv waar de meeste programma's mee overweg kunnen.

-Overige

Wij hebben ook koppelingen met het DOR, Dynamo Retail Group en Plan-IT.

Werkplaats

De werkplaats wordt steeds belangrijker. Deze moet dan ook zo efficiënt mogelijk zijn. Vanuit de werkplaatsmodule kunt u reparaties aannemen, bekijken en de historie inzien. Het overzicht kunt u filteren op dagen, monteurs, werkplaats en/of filiaal. In één oogopslag ziet u hoeveel tijd er gepland is.

Verkoop

Het verkopen kan direct via de kassa of met een factuur. Bij het maken van de factuur kunt tweewielers, onderdelen, werkzaamheden en/of inruilfietsen toevoegen. Ook kunt u meerdere klanten toevoegen, bijvoorbeeld een klant en zijn of haar werkgever. Bij de verkoop van een tweewieler kunt u een serviceplan toevoegen. Bij het in- of verkopen van een gebruikte tweewieler kan de data direct vanuit Wilmar naar het Digitaal opkopersregister verstuurd worden.

Kassa

Wilmar Retail kassa is een kassa met het Kassakeurmerk. Dit zorgt voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De kassa is tevens bestand tegen het wegvallen van het internet zodat u ten alle tijde kan blijven verkopen. Het programma is volledig geoptimaliseerd voor een touchscreen of een speciale POS-opstelling. Uiteraard kunt u de kassa ook op een standaard pc draaien. Aan het eind van de dag kunt u een kassastrook uitdraaien met onder andere de omzet per kassagroep, betaalwijze en medewerker. Tevens laat de kassastrook de btw (uitgesplitst of gecombineerd) en het aantal betalende klanten. Via de kassa kunt u klantkaarten scannen hierbij wordt de transactie aan de klant gekoppeld. Hierdoor kunt u spaarpunten bijhouden en speciale kortingsgroepen gebruiken, bijvoorbeeld voor de lokale wielervereniging.

Artikelcatalogus

Wilmar Retail bevat een ingebouwde artikelcatalogus met onderdelen, accessoires en tweewielers. Via de catalogus kunt u artikelen inzien, toevoegen en bestellen. De catalogus wordt iedere dag automatisch bijgewerkt met de nieuwste artikelen. Bij de artikelen staat alle informatie die u maar kunt wensen en vaak zelfs een afbeelding. Wij zijn aangesloten bij het DST voor de meest actuele en complete artikelinformatie.

Statistieken

Waar liggen uw kansen? Met de uitgebreide statistieken in Wilmar kunt u analyseren waar uw verbeterpunten liggen en hoe u er voorstaat vergeleken met voorgaande jaren. Er zijn statistieken voor tweewieler-, werkplaats-, product- en totaalomzet.

Geen zorgen

Uw gegevens worden op centrale, zeer beveiligde servers bewaard. Zowel Wilmar Retail als Wilmar Retail Kassa maken via een beveiligde verbinding contact met deze servers. Op deze manier kunt u overal; vanuit de winkel of bij u thuis Wilmar gebruiken en inzien. Uw gegevens zijn alleen voor u zichtbaar en worden automatisch geback-upt. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over gegevensverlies. U krijgt automatisch de laatste versie van Wilmar Retail binnen. Wanneer wij een update uitbrengen kunt u gelijk gebruiken maken van de nieuwe functies. Afgelopen jaren hebben onze servers een uptime van 99,9% gehad. Alleen voor updates zijn deze in het midden van de nacht tijdelijk niet bereikbaar. Mocht u toch problemen ondervinden of vragen hebben over het programma, wij hebben een vakkundige helpdesk om u zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.  

Overstappen

Heeft u al een softwarepakket? Vanuit de meeste andere programma’s kunnen wij uw klanten, verkochte fietsen, voorraad fietsen en soms zelfs ook de voorraad onderdelen overnemen. De koppeling tussen klant en tweewieler blijft behouden. Vanuit Wilmar 2000 kunnen wij ook de facturen overzetten. Dit zorgt voor een zo vloeiend mogelijke overgang met zo min mogelijk verlies van uw belangrijke data.

Hardware

Omdat Wilmar Retail voornamelijk op onze servers draait heeft u geen dure computer nodig. Een eenvoudige computer met Windows 7 of hoger voldoet meestal al om goed gebruik te maken van ons programma. Een internetverbinding is wel belangrijk, ook al kan de kassa tijdelijk zonder internet werken. Voor de kassa is een kassalade en een kassabon printer benodigd. Een barcodescanner is aan te raden, dit kan bedraad maar ook draadloos. Eventueel een etiketprinter voor het labelen van uw tweewielers en onderdelen kan ook erg handig zijn. Al deze spullen zijn in onze webshop te bestellen.

 

 

 

 

 

Het basispakket van Wilmar Retail waarin u kunt factureren en uw tweewieler voorraad kunt bijhouden.
 

Starter Edition

Het uitgebreide pakket, waar u ook beschikt over de onderdelen voorraad module en de werkplaats module.
 

Extended Edition

Haal het meeste uit uw automatisering.
 

Full Edition