Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Kassa met kassakeurmerk

Vier tips

Fouten in kassagebruik en de administratie zijn makkelijk gemaakt, met soms problematische gevolgen. Met name kleinere horecaondernemers blijken onhandige fouten te maken. Welk type ondernemer je ook bent, een goede administratie zorgt voor het juist en efficiënt regelen van je belastingzaken. Daarom geeft de Belastingdienst vier tips:

1. Gebruik een goed kassasysteem waaraan je eenvoudig nieuwe gerechten of drankjes kunt toevoegen. Kies bij voorkeur voor een kassasysteem met het Keurmerk Betrouwbaar Afrekensysteem. Dit biedt zekerheid op alle gebieden die van belang zijn voor een goede administratie, zoals de bewaarplicht van 7 jaar voor de administratie. Lees hier meer

2. Gebruik het juiste btw-tarief. Voor arbeid geldt een ander BTW-Tarief. Wist u dat u bij de verkoop van een nieuwe tweewieler, de servicebeurten op laag btw mag berekenen?

3. Kies een online boekhoudsysteem dat past bij jouw onderneming en goed communiceert met het kassasysteem. Bij voorkeur een boekhoudsysteem met het Keurmerk Zeker-Online.

4. Heb je een bedrijfsauto, -busje of een foodtruck? Zorg voor een goede administratie van je zakelijke autokosten. Houd bijvoorbeeld een rittenregistratie bij waarin je je zakelijke en privékilometers gescheiden houdt. In hoofdstuk 8 van het Handboek Ondernemen lees je waar je nog meer rekening mee moet houden als je een auto gebruikt voor je onderneming.

https://www.keurmerkafrekensystemen.nl/advies-van-de-belastingdienst-aan-startende-ondernemers-tip-1-neem-een-kassa-met-kassakeurmerk/

 

WilMar Retail als eerste programma met Kassakeurmerk voor 2019

Wij zijn er weer trots op dat we met ons WilMar Retail programma als eerste software leverancier het kassakeurmerk voor 2019 hebben verkregen.

Een kassa met een Keurmerk biedt zekerheid op alle gebieden die van belang zijn voor een goede bedrijfsvoering en administratie en daarmee de netto winst van een organisatie.

Het Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen is een onafhankelijk en transparant keurmerk voor kassasystemen. In Nederland is bewust de keuze gemaakt voor zelfregulerend optreden in de sector. Het Keurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit, maar ook zeker voor eerlijke concurrentie en daarmee een gelijk speelveld voor ondernemers. Een kassa met een Keurmerk biedt zekerheid op alle gebieden die van belang zijn voor een goede bedrijfsvoering en administratie en daarmee de netto winst van een organisatie. Het kassasysteem is het hart van de onderneming.

De cijfers van een Keurmerk kassa zijn te vertrouwen en geven daardoor beter inzicht in uw bedrijf en de bedrijfsvoering. Dat is van belang voor:

  •     de ondernemer/eigenaar van het afrekensysteem (alle transacties op het afrekensysteem worden foutloos en compleet geboekt en voldoen aan gestelde richtlijnen)
  •     de bank die kredieten verstrekt (betrouwbare administratieve cijfers)
  •     de gemeente (in tenders, op gebied van MVO, maar ook in verband met heffingen en vergunningen)
  •     de accountant van de eigenaar (die op de compleetheid en juistheid van de registraties kan vertrouwen)
  •     de belastingdienst
  •     diverse betrokken marktpartijen (waaronder branche-organisaties in retail en horeca)

Publiek-privaat initiatief

De eisen die gesteld worden aan een betrouwbaar afrekensysteem zijn opgesteld door een groep leveranciers die betrokken waren bij de oprichting van de Stichting in samenwerking met ECP, de Belastingdienst en BDO accountants. Het keurmerk is daarmee een publiek-privaat initiatief van de Belastingdienst en de sector. De Belastingdienst kent in zijn toezicht waarde toe aan het keurmerk.